Vleesindustrie
Werkruimtes, diepvrieszones en dry aging koelkamer voor vleesgroothandel Jos Leemput
Vleesgroothandel Jos Leemput rekende op de expertise van VOS technics voor het ontwerpen en bouwen van een koelinstallatie voor het koelen van al zijn stockageruimtes, werkruimtes en diepvrieszone. Voor dit specifieke project is een combinatie van de natuurlijke gassen ammoniak en CO2 met de koudedrager glycol de ideale oplossing. Een oplossing die zowel milieuvriendelijk als energie-efficiënt is!
Elk ecologisch gas heeft zijn sterktes. Voor de stockage- en werkruimtes maken we dan ook gebruik van ammoniak en glycol; in de diepvrieszone werken we met het natuurlijke gas CO2. Daarenboven bouwden wij voor dit Haspengouwse familiebedrijf een unieke dry aging koelkamer, waar men vlees onder zeer gecontroleerde omstandigheden (temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en ventilatie) kan bewaren, wat resulteert in zéér mals vlees met een intense smaak.
Minstens even belangrijk in dit project is het warmterecuperatiesysteem. We zorgden er namelijk voor dat de vleesgroothandel de afgestoten warmte van de koelinstallatie kan hergebruiken, onder andere voor de vloerverwarming en het sanitair warm water. Deze koelinstallatie heeft dus een hoog rendement!
Projectfiche
- Type
koeling voor vleesindustrie - Omvang
stockageruimtes, werkruimtes, diepvrieszone en dry-aging koelkamer - Ecologisch gas
ammoniak - Extra’s
rijpingskamer voor dry aged meat warmterecuperatie




Contacteer ons

VCA** gecertificeerd
ISO9001 gecertificeerd
VOS technics bvba
Industrieweg 1150
3540 Herk-de-Stad
België
T +32 13 355 930
info@vos-technics.be
Disclaimer
Openingsuren kantoren & magazijn
ma-vr: 8u-12u en 12u30-17u
Financieel
btw BE0544.407.847
ING BANK BIC: BBRU BE BB
IBAN: BE54 3350 3230 6197
KBC BANK BIC: KRED BE BB
IBAN: BE75 7350 3444 1351
