Projecten

Propaaninstallatie voor lange bewaring van aardappelen

1.000 ton aardappelen langer bewaren, zonder CIPC én met minder uitdroging: dat was de vraag die landbouwer/aardappelteler Kris Colsoul ons voorlegde. En dus ontwierp en bouwde ons team een installatie die perfect aan Kris zijn vraag beantwoordt. Voor dit specifieke project is dat een installatie op basis van het natuurlijke gas propaan.

Werkruimtes, diepvrieszones & dry aging koelkamer voor vleesgroothandel

Vleesgroothandel Jos Leemput rekende op de expertise van VOS technics voor het ontwerpen en bouwen van een installatie voor het koelen van al zijn stockageruimtes, werkruimtes en diepvrieszone. Daarenboven bouwden wij voor dit Haspengouwse familiebedrijf een unieke dry aging koelkamer, waar men vlees onder uiterst sterk gecontroleerde omstandigheden (temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en ventilatie) kan bewaren, wat resulteert in zéér mals vlees met een intense smaak.

ecologisch koelen met de combinatie propaan-CO2

Voor het biologische landbouwbedrijf Biovan ontwierpen en bouwden we een koelinstallatie die de ecologische gassen propaan en CO2 combineert. De ideale oplossing om al hun biologisch geteelde groenten optimaal én ecologisch verantwoord te bewaren. Deze installatie is niet alleen performant en 100% ecologisch. Ze garandeert bovendien een stabiele koeling bij hogere buitentemperatuur.

Koelinstallatie voor het bewaren van 1,5 miljoen bomen

Carolus Trees, een Europese topspeler in het kweken van fruitbomen, vroeg ons voor het ontwerp en de bouw van een installatie voor het koelen van maar liefst 1,5 miljoen bomen. Daarbij opteerden we voor een koelinstallatie op basis van het 100% natuurlijke gas propaan. Leuk weetje: voor de volledige installatie is er slechts 56 kilo propaan nodig.

Propaanchiller
voor brouwerijen

Als eerste in België bouwden we in 2015 een luchtgekoelde chiller op basis van propaan voor een brouwerij. Dat is enerzijds een heel milieuvriendelijke oplossing; anderzijds ook budgettair interessant. Een installatie op basis van ammoniak zou voor de brouwerij in kwestie 25% meer gekost hebben. Ondertussen bouwden we ook voor andere brouwerijen soortgelijke installaties.

Van de Noordpool tot de Sahara
voor Europees autotestcentrum

Eén van de grootste autofabrikanten ter wereld schakelde de expertise van VOS technics in voor zijn Europees onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Wij stonden er in voor de inrichting van de klimaatlabo’s. De fabrikant gebruikt ze om testritten te maken bij verschillende vochtpercentages en temperaturen van -40°C tot +40°C. We bootsen er dus verschillende klimaatscenario’s na, gaande van de Noordpool tot de Sahara.

GROENE KOELING MET WARMTERECUPERATIE
VOOR JO HERBOTS MEAT PRODUCTS

Voor de nieuwe productiehal van Jo Herbots Meat Products ontwierpen en bouwden we een 100% groene koelinstallatie voor de snijderij, de inkoelfrigo’s en de diepvries. Goed voor een totale oppervlakte van 3.500m2. Daarbij kozen we voor een combinatie van ammoniak en CO2, twee 100% ecologische gassen met een hoog rendement. De warmte die bij het koelen vrijkomt, wordt daarenboven centraal opgeslagen en opnieuw gebruikt in het bedrijf.

Ammoniakinstallatie & chillpack voor bewaring van peren

Fruittelers die de allerbeste bewaarcondities voor hun peren nastreven, raden we steevast aan om te kiezen voor een koelinstallatie op basis van het ecologische gas ammoniak. Daarenboven sturen we onze koelinstallatie aan met het intuïtieve systeem Chillpack, dat het gedrag van de koelcellen en de machinekamer orkestreert. Enerzijds leidt dat tot het ideaal koelgedrag, anderzijds draagt dat bij tot de energie-efficiëntie van de installatie.

VCA** gecertificeerd
ISO9001 gecertificeerd

 

VOS technics bvba
Industrieweg 1150
3540 Herk-de-Stad
België

T +32 13 355 930

info@vos-technics.be
Disclaimer
Cookie policy

 

Openingsuren kantoren & magazijn
ma-vr: 8u-12u en 12u30-17u

Financieel
btw BE0544.407.847
ING BANK BIC: BBRU BE BB
IBAN: BE54 3350 3230 6197
KBC BANK BIC: KRED BE BB
IBAN: BE75 7350 3444 1351

Share This