Vleesverwerking
Groene koeling met warmterecuperatie
voor Jo Herbots Meat Products
Voor de nieuwe productiehal van Jo Herbots Meat Products ontwierpen en bouwden we een 100% groene koelinstallatie voor de snijderij, de inkoelfrigo’s en de diepvries. Goed voor een totale oppervlakte van 3.500m2.
Daarbij kozen we voor een combinatie van ammoniak en CO2, twee 100% ecologische gassen koudemiddelen. Bij elk gas gaan we uit van zijn individuele sterkte. Zo wenden we de CO2 aan voor het koelen van de diepvries tot -20°C en de ammoniak voor de frigo’s op 1°C.
De warmte die bij het koelen vrijkomt, wordt daarenboven centraal opgeslagen en herbruikt, bijvoorbeeld voor het sanitair warm water en het verwarmen van de burelen. Dat dubbele rendement verkort de terugverdientijd van de installatie drastisch.
Projectfiche
- Type
koeling voor vleesverwerkende industrie - Omvang
productieruimte, snijderij, inkoelfrigo’s en diepvries - Ecologisch gas
ammoniak en CO2 - Extra’s
warmterecuperatie
Contacteer ons
VCA** gecertificeerd
ISO9001 gecertificeerd
VOS technics bvba
Industrieweg 1150
3540 Herk-de-Stad
België
T +32 13 355 930
info@vos-technics.be
Disclaimer
Openingsuren kantoren & magazijn
ma-vr: 8u-12u en 12u30-17u
Financieel
btw BE0544.407.847
ING BANK BIC: BBRU BE BB
IBAN: BE54 3350 3230 6197
KBC BANK BIC: KRED BE BB
IBAN: BE75 7350 3444 1351