Projecten

Van de Noordpool tot de Sahara
voor Europees autotestcentrum

Eén van de grootste autofabrikanten ter wereld schakelde de expertise van VOS technics in voor zijn Europees onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Wij stonden er in voor de inrichting van de klimaatlabo’s. De fabrikant gebruikt ze om testritten te maken bij verschillende vochtpercentages en temperaturen van -40°C tot +40°C. We bootsen er dus verschillende klimaatscenario’s na, gaande van de Noordpool tot de Sahara.

Propaanchiller
voor brouwerijen

Als eerste in België bouwden we in 2015 een luchtgekoelde chiller op basis van propaan voor een brouwerij. Dat is enerzijds een heel milieuvriendelijke oplossing; anderzijds ook budgettair interessant. Een installatie op basis van ammoniak zou voor de brouwerij in kwestie 25% meer gekost hebben. Ondertussen bouwden we ook voor andere brouwerijen soortgelijke installaties.

Groene koeling met warmterecuperatie
voor Jo Herbots Meat Products

Voor de nieuwe productiehal van Jo Herbots Meat Products ontwierpen en bouwden we een 100% groene koelinstallatie voor de snijderij, de inkoelfrigo’s en de diepvries. Goed voor een totale oppervlakte van 3.500m2.

Daarbij kozen we voor een combinatie van ammoniak en CO2, twee 100% natuurlijke koudemiddelen met een hoog rendement. De warmte die bij het koelen vrijkomt, wordt daarenboven centraal opgeslagen en opnieuw gebruikt in het bedrijf.

Ammoniakinstallatie & chillpack voor bewaring van peren

Fruittelers die de allerbeste bewaarcondities voor hun peren nastreven, raden we steevast aan om te kiezen voor een koelinstallatie op basis van het natuurlijke koudemiddel ammoniak. Daarenboven sturen we onze koelinstallatie aan met het intuïtieve systeem Chillpack, dat het gedrag van de koelcellen en de machinekamer orkestreert. Enerzijds leidt dat tot het ideaal koelgedrag, anderzijds draagt dat bij tot de energie-efficiëntie van de installatie.

VCA** gecertificeerd
ISO9001 gecertificeerd

 

VOS technics bvba
Industrieweg 1150
3540 Herk-de-Stad
België

T +32 13 355 930

info@vos-technics.be
Disclaimer

Openingsuren kantoren & magazijn
ma-vr: 8u-12u en 12u30-17u

Financieel
btw BE0544.407.847
ING BANK BIC: BBRU BE BB
IBAN: BE54 3350 3230 6197
KBC BANK BIC: KRED BE BB
IBAN: BE75 7350 3444 1351

Share This